Всички лъжат в офиса. Някои лъжи са долни и забиват нож в гърба на колегата, други са почти безобидни. Със сигурност и вие все някога сте ползвали тези десет фрази:

С удоволствие!

Шефът казва „Ще направиш ли... ?" и колегата отговаря „С удоволствие, а всъщност иска да каже. „Ех, как можахте да попитате точно мен!"

Нямам въпроси

Сещате се как по време на среща, шефът бълва най-новите си идеи относно работния процес. Нямате си и идея как те ще се осъществят, но когато дойде време за дискусия казвате „Нямам въпроси". Много хора решават, че за момента е по-добре да не коментират, отколкото да си признаят, че не им е ясно или че не са съгласни с новите правила.

Само минута

Изразът „Само минута" в съвременния език означава само „Изчакайте", без говорещият да се обвързва с какъвто и да е времеви интервал. Може да отнеме от секунда до три часа.

Току що получих вашия имейл

За съжаление вече много системи предлагат известяване за отваряне на писмо и трябва да внимавате с тази фраза.

Айде да се видим някой път!

Тази фраза е почти задължителна, когато срещнете колега, с който не сте се виждали от дълго време. Уверявате се, че телефоните ви са същите и не сте си сменили номера, дори си разменяте скайп (Facebook) за по-сигурно, макар и да знаете, че едва ли ще се обадите. Просто изглежда културно да предложите „Кафе някой път," което остава висящо във времето. Когато след година пак се засечете, повтаряте същата процедура.

И аз мислех абсолютно същото!

Всъщност вие сте си мислели нещо съвсем различно, но с охота се съгласявате с новата идея на вашия шеф.

А, да. Правил съм това преди.

Всъщност не сте работили по такъв проект и нямате и идея какво да правите. В този случай е най-добре да си признаете и или да положите усилия, за да се научите, или да оставите на някой друг.

Настинал съм

Понякога имаме нужда от почивен ден и не можем да се аргументираме. Добрият стар грип идва на помощ. Всички са го правили поне веднъж.

Успах се/Часовникът ми не звънна тази сутрин

Няма как да признаете, че снощи сте били на рожден ден, легнали сте си в 4 часа сутринта и не сте били в състояние да станете три часа по-късно, защото това не е извинение. Не че „Алармата ми не звънна" е извинение, но поне е по-малко шокиращо. В повечето случаи, няма проблем да се успите - на всеки се случва, но един път. Гледайте случаят да не се повтаря в рамките на същата година.

Всичко е под контрол

Понякога няма как да признаете, че всичко е в пълен хаос. Единственият ви избор изглежда е да се опитвате отчаяно да поправите нещата, а в същото време версията за пред света е „Всичко е под контрол."