Според глобалните статистики 75% от населението на света все още няма имейл регистрация. Отговорът на Nokia на това предизвикателство се нарича Ovi Mail.

За разлика от всяка друга имейл услуга, която се предлага в момента, Ovi Mail е създадена за да се настройва и използва директно от телефон Nokia без да има нужда от какъвто и да било достъп до персонален компютър.

Ovi Mail е оптимизиран дори и за най-основните модели на Nokia, които се доказаха като изключително популярни в новите пазари.

Повече от 60 млн. души използват активно услугите на Nokia - свалят приложения, обновяват софтуер, слушат музика, използват карти, и изпращат първите си имейли.

Проучване на компанията сочи, че 80% от хората искат имейл и мобилен чат на телефоните си и, че около 300 милиона души са експериментирали с мобилен имейл, но не-повече от 10% от потребителите са влизали често в пощите си през своя мобилен телефон.

В желанието си да откликне на нуждите на своите клиенти, Nokia направи използването на електронната поща лесно и достъпно, дори и с модели от най-нисък клас.

Новата услуга ще бъде достъпна в България до дни.