Астрологът на bTV Светлана Тилкова-Алена коментира първите 100 дни на кабинета:

Както бях подчертала и в хороскопа за новото правителство на България на новите управляващи от кабинета на Бойко Борисов им е необходимо време, за да наберат опит и да постигнат хармония в действията си, за да заработят като една смазана и перфектно движеща се машина. Това не се случи за първите 100 дни от управлението на кабинета, но съгласно звездните аспекти ще се случи, ако не се появят предатели сред депутатите на ГЕРБ и на партиите, които подкрепят най-голямата политическа сила - ДСБ, СДС и РЗС.

Бях предупредила, че първото проскърцване на държавната машина ще е в края на август и началото на септември и то се случи, защото министрите започнаха да се ровят в кирливите ризи на предишното правителство, вместо директно да дадат доказателства и да да осъдят виновниците. Така щеше да има до този момент видими началните резултати от дейността на кабинета. Премиерът Борисов изживя един труден октомври, който може да бъде последван и от труден януари 2010 година, ако през ноември не предприеме промени в кабинета, след като вече има реален поглед върху работата на назначените от него министри, особено ако не са се съобразили с астрологичните си заложби и с предупрежденията в техните астропотртети и са изявили негативните си качества.

Имаше неочаквани удари отстрани и препятствия,

умишлено предизвикани от членове на предишното правителство и на опозицията, а също и от депутатите, част от които не бяха известни в публичното пространство, но полъха от тях се усети в отказ на десните партии да подкрепят това или онова решение на правителството. Ето защо би било в полза на премиера сред заместник-министрите да има и представители на ДСБ, СДС, РЗС и "Атака". Този съвет бях дала отдавна, но не бях чута, а същият съвет, но с други думи даде на премиера и Берлускони по време на гостуването си в България.

Все още важи съветът ми новите министри да внимават дреболиите да не ги погълнат до степен да изоставят важните цели и отговорности, свързани с добруването на България. Също така да не се вкопчват във всички несправедливости, които са причинени в миналото на България, а също и от предишните правителства, защото погледа назад води единствено до разруха.

През тези 100 дни имаше достатъчно заблуди, които този път бързо бяха осъзнати и не успяха да провалят правителството, но прозорливостта и предпазливостта са задължителни и занапред.

През всичките 100 дни правителството имаше подкрепата на звездите

Но за премиера дните през октомври бяха трудни и дори и с подкрепата на звездите не зависеше от него да надмогва с лекота и без конфликти и остри реплики тези препятствия. Въпреки това и той имаше видимата подкрепа на Съдбата, защото моята оценка за първите 100 дни управление на правителството съгласно изготвения хороскоп е много добър 5.

Напомням, че едно важно предупреждение към целия кабинет, съставен от премиера Бойко Борисов, за да оцелее и да управлява през следващите четири години, е да осъзнае, че ако прогресът в работата и в държава изведнъж се окаже замразен, е добре да бъде осъзнат факта, че причината в нечия привързаност към старото и консервативните виждания, които пречат и на останалите. Може да е не само сред министрите от кабинета, а и сред депутатите от парламентарно представените партии. Длъжни са веднага да вземат мерки, за да избегнат абсолютен застой в развитието на държава и пълен спад на икономиката. Случи ли се това, крачката до предсрочните избори ще е само една.

Спазвайки това предупреждение,

премиерът Борисов има отличната възможност да остане на поста си, защото стотният ден за него е ден на кармична разплата, която ще бъде предимно с членовете на предишното правителство.

Ако не изостави търсенето на доказателства за проблемите в България, породени от правителството на Тройната коалиция, той ще съумее да докаже на нас, избирателите и на държавите от ЕС, че сме правова държава, достойна за уважение. Добре е да се вслушва не само в съветите на своите министри и заместници, а и в думите на обикновените хора, в които често се крие важна информация, която ще разкрива нови доказателства за действия във вреда на държавата.

От днес правителството на България може да се радва на стабилност, която зависи от постигнатото през изминалите 100 дни управление и от възможността през ноември 2009 и февруари 2010 да бъдат направени крачките към премахване на пропуските, допуснати през първите 100 дни.

Източник: bTV