Тони Мюзюлен, шофьорът на бронирания автомобил, от който в началото на месеца в Лион бяха откраднати над 11 млн. евро, се е предал днес на полицията в Монако, съобщи Франс прес, позовавайки се на източник, близък до разследването.

Причините, накарали го да се предаде, не са известни, посочва източникът, потвърждавайки информация, публикувана в интернет сайта на в. "Нис матен". Тони Мюзюлен бе издирван из цяла Европа.

"Изглеждаше доста странно при предаването си. Все още не са ясни мотивите му. Не знаем дори дали е разбрал, че се намира в Монако. Сега го разпитват", уточни източникът, пожелал анонимност.

По молба на Франция Интерпол издаде т.нар. "синьо нареждане" до своите 185 страни членки, изисквайки от тях информация за самоличността и действията на Тони Мюзюлен.

На 5 ноември 39-годишният шофьор "отпрашил" с 38 торби с пари, които превозвал, когато двамата придружаващи го охранители го оставили сам, за да вземат парите от банка, отбелязва ДПА.

След няколко дни в гараж край Лион, недалеч от мястото, където бил изоставен празният брониран ван, полицията открила кола под наем с около 9 милиона евро. Мюзюлен се превърна в интернет-герой със страница във Facebook, на която са се регистрирали над 1000 "приятели".

Източник: БТА