Списание Forbes и Стив Добсън, основател на сайта unusualhotelsoftheworld.com, са подбрали десетте най-необикновени хотели в САЩ. Ето ги и тях:

Dog Bark Park Inn, Котънуууд, Айдахо

Цени: Нощувката започва от 92 долара за двойна стая

Мотото на хотела: "Тук спането в кучешката колибка е нещо добро." Гостите на Dog Bark нощуват в дървено куче, което според хотела е най-голямото от порода зайчар в света, с височина над 10 метра.

Out'N'About Treehouse Treesort, Такилма, Орегон

Цени: 250 долара на вечер за четирима

Къщурката се издига на над 10 метра над земята и изживяването сигурно е като на Тарзан. Собственици водят осемгодишна битка, за да може къщите разположени на дървета да бъдат признати като истински "хотели."

Quaker Square, Ейкрън, Охайо

Цени: Нощувката започва от 95 долара за двойна стая

Преустроените силози някога са съдържали 1.5 млн. бушела зърно. Така американците имат възможност да спят в кръглите стаи, където преди време е била съхранявана закуската им.

21C Museum Hotel, Луивил, Кетъки

Цени: 400 долара на нощ

Хотелът с 90 стаи може да бъде разглеждан и супер модерен музей на съвременното изкуство, където се съхраняват творби на Чък Клоуз и Сам Тейлър Ууд.

Turpentine Creek, Юрека спрингс, Арканзас

Цени: 125 долара на нощ

Гостите на хотела нощуват сред лъвове, тигри, леопарди и пуми в приют за големи котки, но просто трябва да не показват ръцете си вън от стаите.

McMenamins Kennedy School Hotel, Портланд, Орегон

Цени: Нощувката е 110 долара за двойна стая

Хотелът, в който стаите имат черни дъски е преустроено начално училище, което е отворило врати през 1915 г. Тук обаче гостите няма да имат неприятности за това, че пийват уиски в класната стая.

Winvian Cottages, Морис, Кънектикът

Цени: 650 долара за нощувка в двойна стая

Всяко от 18-те бунгала има различна тема. Хотелът предлага музикално, бунгало, голф бунгало, както и бунгало хеликоптер, в което има истински хеликоптер Сикорски, модел Пеликан.

Jules Undersea Lodge, Кий Ларго, Флорида

Цени: 550 долара на нощ в двойна стая

Гостите на хотела се гмуркат повече от шест метра до тяхната стая в бившата подводна лаборатория и могат да наблюдават морския свят през прозореца си, докато пийват вино.

Saugerties Lighthouse, Согърти, Ню Йорк

Цени: 200 долара на нощ

Разположен на плитчина на около миля от сушата Saugerties Lighthouse предлага на гостите си да поживеят като пазач на фар с несравним изглед към река Хъдзън.

Liberty Hotel, Бостън, Масачузетс

Цени: 275 долара за нощувка в двойна стая

Liberty Hotel е някогашният затвор Charles Street, където затворници са били хора като Малкълм Екс и екзекутираните за двойно убийство американски анархисти от италиански произход Фердинандо Сако и Бартоломео Ванцети.