Готови сме на тежки антикризисни мерки, но първо ще седнем да ги обсъдим с партньорите и ще обясним защо ги правим. Това каза премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му в момента правителството се придържа към бюджет 2010 г. Аз не мога да разбера, защото много хора продължават да изпреварват събитията със слухове, каза Борисов и допълни, че няма да ги коментира.

От първия ден, в който съм дошъл, давам с 900 милиона повече на пенсионерите от правителството на тройната коалиция, заяви Борисов. Даваме повече пари за образование, за култура и най-много за пенсионерите, поясни премиерът.

Според него критиките към правителството отправят тези, които не са доволни, че България се движи напред, а Брюксел одобрява, това което управляващите правят. Стараем се да запазим страната в състояние, в което да не се срамуваме, като наши съседни народи, посочи Борисов.

Напрежението в обществото в момента се създава от засегнатите от политиката на правителството, каза Борисов и допълни, че ако то падне далаверите ще продължат.

Засегнатите са тези, които са откраднали стотици милиони и от Белене, и от "Цанков камък", посочи премиерът. Борисов се закани днес да даде на прокурор проекта за изграждане на хидровъзел "Цанков камък", защото от там са откраднати стотици милиони.

Източник: бТВ