Най-скъпият апартамент, обявен за продан у нас, е пентхаус в Бояна, сочи проучване на Profit.bg сред имотните агенции.

От „Unique Estates" обявиха, че цената за жилището, което е с 500 кв. м площ и 5 дка дворно място е 2 млн. евро. Апартаментът се предлага с дизайнерско обзавеждане и разполага с 2 спални, 2 камини, 3 паркоместа и басейн.

С половин милион евро по-евтино се предлага апартамент в сграда срещу Народния театър, обявена за Паметник на културата. Той има 3 спални, дневна, кабинет, кухня и 1 паркоместо. Площта на жилището е 253 кв. м., или цената на кв. м е близо 6 000 евро.

За над 1 млн. евро (1.1 млн. евро) се предлага 252 кв. м мезонет на входа на Южен парк. От апартамента се открива гледка, както към парка, така и към Витоша. На първото ниво на жилището са разположени кухненски бокс, балкон и тоалетна, а на второто нива има 3 спални, 2 бани и балкон.

От „Бългериан Пропертис" информираха, че най-скъпото жилище във Варна към момента е апартамент с две спални, площ от 220 кв. м и гледка към Черно море. Той се предлага за 849 хил. евро.

Данни на „Мирела" пък сочат, че до Парк хотел - Москва се продава мезонет за 520 хил. евро, а дизайнерски апартамент в Гоце Делчев е обявен за продан на цена от 430 хил. евро.

Имот, разложен в непосредствена близост до Южен парк пък, си търси нов собственик за 418 хил. евро. Жилището, строено през 2008 г., е с площ 245 кв. м и е разположено на 2-и етаж.