Софиянци свикнаха да посрещат пролетния сезон с необичайна за столицата, но типична за морските градове атмосфера. Причина е атрактивното Sofia Yacht Show 2010 в Интер Експо Център, което поредна година е предвестник на лятото и събужда носталгията по яркото слънце, морската шир и силните емоции.

От 28 април до 2 май т.г. шоуто ще ни даде време не само да се настроим, но и да се подготвим добре за приятно и неповторимо прекарване на летния сезон.

Организаторите на Sofia Yacht Show очакват под покрива на изложбения комплекс да акостират различни класове и модели плавателни "возила" - спортни или по-луксозни, моторни или ветроходни лодки, катамарани или плаващи понтони, джетове, каяци и канута. Яхтеното шоу може да ви срещне с делови партньор за една поръчкова моторна и ветроходна яхта, за нов или употребяван плавателен съд - определящи са вашите планове за сезона.

Туроператорски и други компании, които отварят врати за своите гости и вече гласят схемите с атракции за привличане на повече туристи, ще научат за различни варианти - покупка, наемане или чартиране на яхти.

Ако преди време прозорливо сте инвестирали в яхта, лодка или друг плавателен съд, не се отказвайте от грижи за капитала ви. Той има дълъг живот, ценен е и иска разумни усилия по поддръжката.

На Sofia Yacht Show се очакват полезни предложения както за собственици, така и за фирми, които предлагат обслужване, сервиз или ремонт на лодки, яхти и други средства за пътешествие по вода. Идеята е да се запознаете с най-качествените продукти на химията - лакове, продукти за почистване и за превенция на повърхности и материали, масла, консумативи и др., да бъдете професионално консултирани и спокойни за добрия избор.

Ще разберете кои аксесоари могат да направят още по-голям комфорта или сигурността на вашето "возило" - от греблата и жилетките до най-модерното оборудване с ехолоти, ветромери, радари и други интелигентни системи за навигация и безопасност.

Не остава встрани и грижата за гардероба и екипировката на морските пътешественици по последната дума на модата.

Шансът от 28 април до 2 май любителите на силните емоции да попаднат на отлични оферти за спорт, туризъм и почивка наистина е много голям, тъй като по същото време в столичния изложбен комплекс се провеждат и развлекателните изложения Лов, риболов, спорт - пролет и Moto&Extreme Show.

Това е мястото и времето за избор на нови такъми за любителите на лова и риболова - супер лодки, ценни въдици, оръжие за подвизи, уреди за надеждна комуникация, както и за допир с авангардното в спорта и мотоманията - специализирана екипировка за екстремни спортове или за масовите спортни увлечения, нови модели сърфове, АТВ-та, велосипеди, мотоциклети, мотопеди и др.

Profit.bg е медиен партньор на събитието.