Повечето хора си мислят, че само да спечелят шестица от тотото и животът им ще бъде розов.

Оказва се, че за някои хора печалбите на милиони не са донесли нищо хубаво. Дали те самите са виновни или обстоятелствата не можем да преценим. Какви обстоятелствата, обаче, трябва да срещнете, за да загубите сума от порядъка на 315 милиона долара!

Вижте как някои хора успяват да го направят:

Ейбрахам Шекспир

През 2006 Ейбрахам Шекспир - 43-годишен полуграмотен шофьор на камион, спечелил 31 млн. долара от лотарията на Флорида. Шекспир си помислил, че най-накрая е срещнал късмета си, но всъщност, от този момент нататък започнали най-големите му беди.

Той бил буквално атакуван от роднини и приятели, които го молели за пари.

Година по-късно пък бил даден под съд от друг шофьор, който твърдял, че Ейбрахам е откраднал билета от него, докато двамата доставяли месо в ресторанти в Маями.

През 2008 се срещнал с 37-годишната Дорис ДиДи Мур, която му станала любовница и финансов съветник. Тя успала да му отмъкне 1.8 млн. долара, преди смъртта му.

Шекспир изчезнал през април 2009, но семейството му продължило да получава смс-и от него. Те обаче се усъмнили в тях и го обявили за издирване през ноември 2009.

Основната заподозряна, приятелката му ДиДи твърдяла, че му е помогнала да изчезне, защото той искал да се отърве от всички, които му искали пари.

През януари 2010 тялото му бе открито под бетонна плоча на строеж. ДиДи Мур сама се издала, като казала на репортери, че е невинна и че не е „застреляла Шекспир". Полицията обаче до този момента не е разпространявала данни за тялото и за това, че починалият е застрелян. Това не било единствената й грешка. Няколко седмици по-рано тя убеждавала свой познат да намери някой, който да признае за убийството или който да премести тялото срещу 50 000 долара.

В момента нейната версия е, че Шекспир е бил застрелян от неизвестни лица, които са опитали да ограбят къщата им и че тя само скрила трупа.

Случаят все още се разследва, а полицията очаква да извърши още арести.

Джак Уитакър

На 25 декември 2002 Андрю „Джак" Уитакър спечелил 315 млн. долара от лотарията Powerball. По това време това е най-голямата печалба от един човек в историята.

Уитакър, който се занимавал с бизнес и вече бил милионер (компанията му се оценявала на 17 млн. долара) щедро дарил 10% от печалбата за благотворителност, а още 14 млн. долара похарчил за създаването на фондацията Джак Уитакър.

Уитакър, обаче, бил въвлечен в много съдебни дела. До 2004 разходите му по адвокати, които да защитават компанията му, възлизали на 3 млн. долара, според един от адвокатите му. Уитакър изпаднал в депресия и започнал да пие. През 2003 бил арестуван за шофиране в пияно състояние.

На 5 август 2003 крадци разбили джипа му и откраднали куфарче с 245 000 долара в брой и 100 000 в чекове. Джипът бил паркиран пред стриптийз бар, а самият Уитакър бил вътре, но бил толкова пиян, че персоналът му позволил да остане дори и след затварянето на заведението в 3 часа. Той се обадил на полицията в 5:20 сутринта. Твърдял, че е бил упоен нарочно и дори предложил на полицаите да даде урина за проба.

Извършителите на кражбата се оказали двама служители от клуба, които по-късно били арестувани. В хода на разследването станало ясно, че Уитакър най-редовно ходел с куфарче с голяма сума пари в него.

На 25 януари колата му отново била разбита. Откраднато било куфарче с 200 000 долара в брой, като полицията по-късно го намерила и върнала съдържанието му на милионера.

През март 2004 крадци проникнали и в дома на Уитакър. Откраднали 85 000 долара, часовник Rolex и яке от кожа на щраус.

Нещата тръгнали към по-зле. През 2004 приятелят на внучката на Уитакър (на снимката втората от ляво на дясно) бил намерен мъртъв в неговия дом. Смъртта била в следствие на свръхдоза наркотици. След няколко месеца внучката му също изчезнала и скоро била намерена мъртва, също заради свръхдоза. За смъртта е обвинен новия й приятел, който скрил трупа й, а също така произвеждал наркотиците и ги продавал.

Шест седмици след случая съпругата на Уитакър подала молба за развод.

През януари 2007 Уитакър съобщил в полицията, че крадци са изпразнили банковата му сметка, след серия измами. Уитакър признал, че е давал на вече покойната си внучка по 2100 долара на седмица и не се интересувал дали тя ги харчи за наркотици, въпреки че й бил настойник.

През юли 2009 дъщерята на Уитакър и майка на починалото момиче също била наметена мъртва, след свръхдоза наркотици.

Самият Уитакър, който вече нямал нито пари, нито семейство, казал „Ще ми се да бях скъсал този билет".

Панкаж Джоши

25-годишният студент в Университета на Тексас Панкаж Джоши работил като продавач в магазин. През май 2009 възрастен клиент - 67-годишният Уилис Уилис, помолил младежа да провери билетите му от лотарията. Уилис редовно си купувал билети в този магазин и играел с едни и същи числа. Джоши ги проверил и му ги върнал, като казал, че няма печалба. Уилис не забелязал, че билетите са с едон по-малко. Джоши задържал за себе си билет, печелещ 1 000 000 долара от играта Mega Millions.

Месец по-късно той напуснал работа, като казал на колегите си, че се връща в Непал, от където е по произход.

Супервайзорът на магазина, обаче се усъмнил, когато от лотарията го информирали, че фиш, пуснат в неговия магазин печели и че късметлията е негов служител, който по принцип никога не пускал фишове. Той се обадил в полицията, която установила, че Джоши е откраднал фиша от Уилис.

През септември 2009 Джоши е осъден за получаване на печалба от лотарията чрез измама. Полицията спряла банковите му сметки, но в тях имало едва 365 000 долара от първата вноска от 750 000 долара, която той получил. Джоши все още е в неизвестност.

Арним Рамдас

През юни 2007 самолетният механик Арним Рамдас и 16 негови колеги заедно спечелили 19 млн. долара от лотарията. Делът на Рамдас бил около 600 000 долара преди данъци.

Той решил да не казва за това на жена си Дона Кембъл. Тя се усъмнила, че не що не е наред, когато съпругът й забранил да гледа телевизия, прекъснал интернета и телефона в дома им.

Тя все пак се добрала до компютър и пуснала името на мъжа си в Google. Така разбрала за печалбата му. Разбрала обаче и нещо друго. Съпругът й напуснал работа и спрял да плаща ипотеката. Когато един ден се прибрала видяла, че в дома й липсват всички електроуреди.

Така Дона, която зарязала кариерата си на модел (през 1979 била подгласничка в конкурса Мис Тринидад и Тобаго), за да се омъжи, останала сама, без пари и с една седмица време, за да си намери ново жилище. Тя подала молба за развод и искала да съди мъжа си за половината от парите, но не успяла да го издири.

Бари Шел

В един юлски ден през 2009 година 45-годишният Бари Шел от Онтарио влязъл в бензиностанция с по-малко от 5 долара в джоба си. Той си купил цигари и лотариен билет, с който спечелил 4 млн. канадски долара. Шел изпаднал в еуфория. Още на следващия ден той тръгнал към централата на лотарията в Онтарио, за да получи наградата си.

За негово нещастие, лотарията в Канада прави проучване на криминалното минало на печелившите и се оказало, че Шел е търсен за неявяване в съда по дело за кражба от 2003 година.

Полицията в Онтарио вежливо изчакала Шел да си получи наградата и да се снима за традиционната снимка с чека, след което го арестувала на излизане от сградата. Ток прекарал нощта в ареста, а на другия ден излязъл под гаранция. Полицията в Онтарио все още не е обявила публично резултатите по делото срещу него.

Станете наш почитател във Facebook