Американската компания Vivos реши да даде шанс на жителите на Земята да преживеят края на света. Фирмата започна кампания по изграждането на мрежа от удобни бункери, в които да изкараш и най-суровите времена на планетата. Според замисъла на авторите на проекта комплексът от подземни съоръжения ще бъде изцяло готов до края на 2012 г., тоест до момента, в който на Земята се очакват необратими изменения, поне според календара на маите, пагубни за живота на планетата ни, пишат световните медии.

За онзи, който смята подобен сценарий за не толкова реалистичен, от Vivos му предлагат да се замисли за възможността от ядрена война, за разрушителни земетресения, за цунами или пък за появата на врагове на човешката раса и да не се бави, ами да си запази място в бункер.

Компанията Vivos от щата Калифорния се е занимавала преди това с изграждането на ядрени бомбоубежища. Но след това фирменото ръководство решава, че далеч по-изгодно е да се ориентират към бункери клас лукс, в които всеки желаещ (разбира се срещу 50 хил. долара) да изкара весело и уютно дните, в които Земята ще се разтриса в апокалиптични гърчове.

Компанията няма до момента нито един построен бункер, макар от Vivos да уверяват, че всеки, който желае да оцелее, трябва да побърза, защото вече половината от 132-те места в първия бункер са отдадени. Нищо, че още ги няма. Впрочем дружеството предостави възможност на клиентите си да се запознаят с виртуалния модел на бъдещото убежище в калифорнийската пустиня Мохаве.

Ако изчистим от главите си мислите, че всичко онова, което се показва на екрана не съществува, то сериозно може да завидим на онези, които вече инвестираха в чудото-бункер, гарантиращо им безопасност в случай, че настъпи краят на света. Проектът просто изумява по своя размах - бункерът не само предлага удобна и съвременна мебелировка, но е оборудвана и с всички плодове на цивилизацията, като плазмени телевизори, компютри, перални машини и стереоуредби.

Освен това към убежището ще има болница, мултимедиен център, тренировъчна зала, библиотека, а дори и затвор. С една дума, човек може да се изсели да живее там и без да идва края на света. Фирмата обещава, че запасите от вода и храна в бункера ще стигнат за година.

Според авторите на проекта, след заселването обитателите в бункера, който ще има форма на цвете с десет венчелистчета , ще управляват живота си под земята самостоятелно. Тоест, жителите ще трябва да излъчат старейшина и да му делегират правото да управлява административните процеси и да решава организационните въпроси.

Компанията планира да построи през следващите няколко години 20 цветообразни подземни съоръжения по цялата територия на САЩ.

Близо 4 хил. човека ще могат да намерят убежище в бункерите - бройката ще е напълно достатъчна за възстановяване на популацията на жителите на планетата, след като почти цялото население загине. Крайната дата на изпълнение е определена на 23 декември 2012 г. - това ще е не само последната дата на заселване на обитателите (домашни любимци ще се пускат безплатно), но е и последният ден на Земята. Поне според маите. От Vivos не отчитат друг един факт, че не един учен обясни, че е малко вероятно апокалипсисът да настъпи тогава.

Но и нищо да не се случи, един ден в бункер клас лукс няма да навреди на никого. Все пак, винаги има реална опасност от нападение на извънземни или анархисти (от Vivos не подценяват и този факт) над Земята.

Станете наш почитател във Facebook