Напоследък стана ясно, че ние не покриваме критериите за добро управление, защото те не са такива, каквито бяха преди. Това каза навръх рождения си ден бившият еврокомисар Меглена Кунева.

Във връзка с проверката на Евростат у нас и намерението на Брюксел да „наднича в националните ни бюджети", бившият еврокомисар заяви, че това е необходимо, защото „нашите умения за управление са много малки и опитът ни в една свободна пазарна икономика датира сравнително отскоро".

Кунева се похвали и с новия си висок пост в BNP Paribas- голяма европейска банка. Преди да поеме отговорността на позицията, тя е съгласувала намеренията си с Европейската комисия и се е превърнала в третия екс еврокомисар, който получава „благословията" на Брюксел да заработи в частния сектор.

Според нея подобна форма на контрол трябва да бъде въведена и в България и да се следи не само откъде идва един министър, но и къде отива след края на мандата си.

Меглена Кунева отказа да се ангажира с конкретен отговор дали тя ще бъде кандидатът на НДСВ за президент на следващите президентски избори.

Източник: Pro bg