Руската обувна компания Ralf Ringer подписа договор за сътрудничество с Промсвязбанк. Според условията на споразумението, банката ще отпуска кредити на търговци за закупуване на обувки на едро, съобщи електронното издание rbcdaily.

Обезпечение по кредита ще бъдат самите обувки. На банков кредит ще може да разчита всеки партньор на Ralf Ringer, който до заявлението за кредитиране е заплатил изцяло не по-малко от две поръчки от обувната фирма. Според договорните условия, ако партньор на Ralf Ringer обяви невъзможност да плати кредита, обувната компания се задължава да откупи от банката залога и да върне взетите по кредита суми, като дадените обстоятелства се разглеждат като безрискови.

Проектът може да реши проблема със сезонната липса на средства и в крайна сметка да доведе до ръст на продажбите на едро, смятат договарящите се страни.

Промсвязбанк е една от водещите банки в сферата на кредитирането на малки и средни предприятия в Русия. Банката е на пето място по обем на дадени кредити на клиенти, според агенциите „РБК.Рейтинг" и „Експерт РА".

Компанията Ralf Ringer работи на руския пазар от 1996 година и е представена чрез брандовете Ralf Ringer и Piranha.

Обувките се правят в три собствени фабрики на компанията в Москва, Зарайск и Владимир и се продават във фирмена търговска мрежа и чрез дилъри. Общо 1122 магазина има Ralf Ringer.

Търговските точки са разположени в 235 населени места в Руската Федерация, както и в Казахстан, Армения и Украйна.

Източник: insurance.bg