Щатската самолетна компания Boeing "активно" търси възможности за придобивания в отговор на променящата се сред в сферата на сигурността и дори не изключва сливане с друга голяма компания в сектора, заяви вчера ръководителя на отдел Отбрана на компанията, цитиран от Reuters.

Boeing продължава да търси възможности за придобивания в сфери с голям растеж като киберсигурността, разузнаването и наблюдението и безпилотните системи заявява Денис Муиленбърг.

"Продължаваме да гледаме на придобиванията като на възможност за нашата компания. Това е един от инструментите, които използваме за нашия растеж," казва Муиленбърг.

Запитан дали Boeing би обмислила голямо сливане с основна компания от сектора на отбраната Муиленбърг споделя, че няма да изключва или да ограничава евентуалните възможности.

Boeing закупи производителя на отбранително оборудване Argon ST Inc за около 775 млн. долара през юни, за да подсили възможностите си в сферата на сензорите, комуникационните технологии и информационното управление.

"Следейки пазара, ние сме определили сферите, където ще има растеж и продължаваме активно да търсим възможности там," казва Муиленбърг.