Поредният признак, че щатската икономика се раздвижва е фактът, че Джим Кенеди, който преди време се прочу с това, че беше нает като CEO на компания, след като преди това беше останал без работа и без жилище, в момента наема хора, пише CNBC.

Преди време Кенеди губи работата си, шестцифрената си годишна заплата и къщата си и започва да се мести от хотел на хотел, използвайки бонус точките си, натрупани от честите му пътувания със самолет и престои в хотели по времето, когато е изпълнявал ръководна длъжност в IT компания.

По-рано тази година той успява да си намери работа като главен изпълнителен директор на компанията за интернет реклама Netword. Икономическото колело на късмета се завърта и този път Кенеди е човекът, който търси да наеме хора работа.

По-рано тази седмица, той пуска обява в социалната мрежа Twitter, че търси да наеме мениджър продажби в своята компания.

"Животът сега е доста по-добър," казва Кенеди.

След като е нает за CEO на Netword по-рано през годината, той се занимава с разработката на технология за компанията, която представлява приложение за търсене в интернет на реклами по географски принцип.

Сега Кенеди вече е готов да започне да разраства бизнес, като за тази цел трябва да състави екип продажби.

Животът бавно се завръща в нормалния си ритъм за Кенеди. Наскоро той купува няколко бутилки вино за колекцията си, която наброява 250 бутилки и която е била на съхранение, докато е бил бездомен.

Белезите от рецесията обаче все още остават. Кенеди в момента получава наполовина на това, което е заработвал преди. Той все още живее под наем и е принуден да изплати лизинга на колата си, тъй като не получава финансиране за нова.