Бездомен и безработен бивш ръководител в САЩ получи работа като главен изпълнителен директор на интернет компания, което е поредният признак, че състоянието на щатската икономика се подобрява, пише CNBC.

Джим Кенеди се прочу преди време в САЩ с това, че губи работата си, шестцифрената си годишна заплата и къщата си и започва да се мести от хотел на хотел, използвайки бонус точките си натрупани от честите му пътувания със самолет и престои в хотели по времето, когато е изпълнявал ръководна длъжност в IT компания.

От компанията Netword, която разработва приложения за търсене в интернет на реклами по географски принцип, прочитат една от многото статии за него и решават да го наемат.

Съдейки по това колко известен става Кенеди от факта, че живее от натрупаните си бонус точки, изглежда съвсем нормално той да бъде нает в рекламния бизнес.

Кенеди споделя, че е въодушевен от факта, че след 18 месеца най-накрая има отново работа, но признава, че е бил принуден да се съгласи на заплата с 50% по-малка от това, което е заработвал преди.

Вместо да организира парти или да отвори бутилка вино за новата работа, Кенеди отпразнува назначаването си със сладолед.

"Не бях си купувал сладолед от 9 или 10 месеца," казва Кенеди. "Беше ми станало нещо като правило - никакъв сладолед, докато не си намеря работа!".

Кенеди вече е изразходил почти всички свои бонус точки за безплатни полети, предоставени му от авиокомпаниите Delta и United Airlines, но все още разполага с точки за безплатен престой в няколко хотела.

Засега обаче, те няма да му трябват, тъй като той си търси жилище във Вентура, Калифорния, която се намира на малко повече от час северозападно от Лос Анджелис, където е централата на компанията.