Проф. Иван Миланов ще поеме временно поста здравен министър. Той беше първи заместник на проф. Анна-Мария Борисова с най-тежкия ресор - болници. Проф. Миланов дойде в здравното ведомство като избор на Борисова. Преди това той беше директор на Университетската болница по психиатрия "Св. Наум".

Професорът е един и от най-заможните членове на кабинета. Справките от данъчните декларации показаха, че имотите и спестяванията му са на стойност от няколко милиона лева. В здравното министерство засега остават и другите двама заместници.

Това са Гергана Павлова с ресор лекарства и Десислава Георгиева с ресор еврофондове. Те бяха избрани в кабинета на Борисова по предложение на финансовото министерство. Най-вероятно новият здравен министър ще стане ясен още днес. Този път намеренията на управляващите са той да бъде от редиците на ГЕРБ.

Още вчера обаче депутатите заговориха, че на горещия стол може да седне шефът на Правителствена болница доц. Любомир Спасов. Други пък коментираха, че за наследник на Анна-Мария премиерът Бойко Борисов може да избере директора на "Св. Екатерина" Генчо Начев.

Източник: в. Стандарт