Щатските индекси регистрираха понижение за втори пореден ден, а златото регистрира известно понижение от достигнатия си рекорд.

Благородният метал изгуби 0.9% от стойността си до ниво от 1 335 долара за унция. Петролът също отбеляза сериозен спад, губейки 1.9% от стойността си до 81.67 долара за барел. Преди това суровината регистрира петмесечен максимум.

Индексът S&P 500 изгуби 0.2% от стойността си до ниво от 1 158.06 пункта, а доларовия индекс отбеляза ръст от 0.1%, след като достигна деветмесечен минимум преди това.

Изнесени вчера данни посочиха понижение на първоначалните молби за помощи за безработица до най-ниското им ниво от три седмици насам. Те са се понижили с 11 000 до 445 000, което се оказа с 10 000 под средните очаквания на специалистите.

По-нататъшна яснота за движението на щатските индекси ще се внесе днес след изнасянето на данните за заетостта в САЩ в късния следобед.

Лоши данни ще накарат инвеститорите да очакват по-нататъшна помощ от страна на Fed за укрепване на икономиката, което може да доведе до по-нататъшно понижение на долара спрямо основните валути.

Акциите на Аdobe Systems Inc. регистрираха ръст от 12%, след новината, че се водят преговори за закупуване на компанията от Microsoft Corp.

Отчетният сезон в САЩ бе открит с резултатите на най-големия щатски производител на алуминий и част от индекса Dow Jones - Alcoa.

От там отчетоха печалба от 9 цента на акция, което превиши средните очаквания на анализаторите за такава в размер на 5 цента.

Акциите на компанията отбелязаха понижение от 1.4% по време на редовната им търговия преди оповестяване на резултатите. На извънборсовия пазар те поскъпнаха с 2.8%.