Цепнатини и пропадания се появиха върху южната дъга на магистрала "Люлин" само седмица, след като отсечката край Драгичево беше отворена за движение.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пуснаха 400-метровата отсечка на естакадата на 10 октомври, за да спаси от километрични задръствания трафика към Дупница, Благоевград, Банско и Кулата.

Заради пропукаванията е насрочена спешна среща с ръководството на турския консорциум "Мапа Дженгиз", за да се реши проблемът с асфалта, съобщи шефът на областното "Пътно управление" в Перник Румен Сачански.

Строителството на пътен възел „Даскалово" на АМ „Люлин" продължава, коментираха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Няма пуск на цялото съоръжение и там се извършват строително-монтажни работи

В участъците на появилите се пукнатини в асфалта са предвидени дилатационни фуги, които по график трябва да бъдат монтирани през месец ноември т.г. или през 2011 г., в зависимост от метеорологичните условия. Пропукванията в асфалта в тези зони са очаквани, в резултат на големия трафик и незавършеното строителство.

Броят на предвидените за монтаж фуги по цялото трасе на АМ „Люлин" е 260.

Те компенсират топлинното разширение на мостовете през лятото и зимата.

Технически пренасочването на движението от временно действащия до преди две седмици път към южната част на пътния възел беше направено, за да продължи работата на компанията-изпълнител по северната част на съоръжението.

Като цяло пътният възел ще бъде завършен след монтажа на дилатационните фуги.