За някои от тези ваканции ви трябват милиони долари, за други само слънчеви очила и защитен лосион:

На Луната

Space Adventures предлага 7-дневен полет до Луната. Кандидатите трябва да преминат 4-месечен подготвителен курс в руския център Юрий Гагарин. Цената е 100 млн. долара.

Ваканция за 1 млн. долара

The Emirates Palace в Абу Даби предлага пакет за 1 млн. долара. Седемдневната почивка включва самолетен билет първа класа плюс:

Maybach с личен шофьор по време на престоя.

Спа процедури всеки ден.

Еднодневна екскурзия с личен самолет до Иран

Еднодневна екскурзия до Бахрейн с личен самолет, където ще се учите да се гмуркате за перли.

Хотелът кандидатства за Книгата на Гинес, но се оказа, че има конкуренция. Leading Hotels of the World предложиха 80-дневно околосветско пътешествие за 1 млн. долара, досущ като във филма, но с всички удобства на 21 век.

Гола ваканция

В САЩ дори си имат Асоциация на голия туризъм. От там с радост съобщават, че според последни проучвания, 48% от гражданите били готови да отидат на нудистка ваканция, спрямо 31% миналата година.

Вече се организират не само нудистки плажове, а цели почивки, където на туристите не е необходимо нищо повече от слънцезащитен крем.

Плуване с прасета

Плуването с делфини вече е демоде. От Big Major Cay на Бахамските острови предлагат атракция - плуване с прасета. Колко оригинално...

Пътуване до Афганистан

За сега няма много желаещи, но експерти предричат, че в бъдеще страната ще бъде хит - прекрасни езера, джамии и... разрушени градове.

Под водата

Австралийският авантюрист Лойд Годсън прекара 12 дни в капсула под водата. Той караше колело, с което генерираше електроенергия и използваше кислород от морските водорасли.

29-годишният ентусиаст препоръчва на всички да пробват да поживеят под водата, макар да признава, че в кутията, която му е служила за дом, е било доста класутрофобично.