Руските вестници отделят голямо внимание на българското овчарско кученце, подарено от Бойко Борисов на руския му колега Владимир Путин по време на визитата му в София. Путин се сдоби с нов домашен питомец, а кучката му Кони - я с другарче, я с конкурент, коментира "Московский комсомолец".

Кучето "има спокоен характер, не е агресивно, но при най-малкия признак за опасност без колебание се хвърля в битка с врага", изрежда качества на породата сп. "Финанс". Сладката малка българска овчарка е издръжливо куче пазач, отбелязват всички руски медии и допълват как Путин е прегърнал кученцето и го е целунал по носа.

Борисов подари четириногото в края на официалната пресконференция след срещата между двамата премиери в Министерския съвет в събота и предизвика емоциите на журналистите. Самият Путин очевидно прие с голяма радост кученцето и почти една минута позира с него пред фоторепортерите, като го прегръщаше и целуваше.

Самият Борисов заяви, че е предупредил руския си колега, че кученцето много хапе - "да няма чужди хора в двора".

Руският премиер има и черен лабрадор, наречен Кони, към който ще се добави и българското куче Йорго. Лабрадорът му е подарък от министъра на извънредните ситуации Сергей Шойгу за новата 2001 г. Путин е ценител на животните и има истинска менажерия, съобщава "24 часа". Преди две години той получи за рождения си ден сибирско тигърче. Името му е Машенка и живее в зоологическа градина. Путин е собственик и на котка, за която се твърди, че живее между стените на Кремъл. Има два пудела и коза с козленца, подарени му от бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

Руският премиер много обича и конете и от време на време се появява на снимки в пресата как язди в стил Рамбо. Путин притежава и две редки създания - персийска газела, подарък от президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев и наречена Влада на самия Путин, и кристален крокодил, получен от бившия молдовски президент Владимир Воронин.

Източник: БТА