Съдбата на каракачанската овчарка, подарена от премиера Бойко Борисов на Владимир Путин, продължава да вълнува руснаците. Сега те трябва да измислят и ново име на кучето. Говорителят на руския премиер Дмитрий Песков съобщи, че кучето вече се е настанило в новия си дом в резиденцията на Путин "Ново-Огарьово" и се чувства добре.

Руският премиер отдавна е известен с любовта си към животните.

Българското кученце Йорго вече е звезда в Москва. То обиколи екраните на руските телевизии и първите страници на вестниците. Йорго се справил мъжки и понесъл добре полета от София. Кучето много се е харесало на Путин, макар че руският премиер още се опитвал да го опознае - на външен вид изглеждало едро, а по характер - много добродушно.

Чуждестранните лидери често подаряват животни на Путин. Казват даже, че руският премиер може да си направи личен зоопарк. Той има девет коня - три от които арабски жребци, а два са от Пакистан. Президентът на Туркменистан му е подарявал леопарди, на Молдова - жив крокодил, а на Казахстан - рядък вид газела.

Най-известният и обичан домашен любимец на премиера обаче е лабрадорът му Кони, за когото неотдавна Путин дори се пошегува, че е номер 1 сред членовете на семейството му. Сега българското куче ще дели дом в "Ново Огарьово" с Кони, както и с двата пудела Тося и Родео, с коня-джудже Вадик и с козата Сказка. Не е изключено в бъдеще българчето Йорго да се сдобие с ново име. По-руско и по-домашно.

Прессекретарят на руския премиер е предложил на руснаците да измислят име на кученцето, съобщи РИА Новости. Според агенцията, на Путин не му допаднало името и решил да го смени.

Песков съобщил, че премиерът още не е измислил ново име и ще разгледа варианти, които руснаците могат да му изпратят на неговия сайт.

Йорго още не се е запознало с другото му куче 11-годишния лабрадор Кони. "Разбира се е много важно как ще потръгнат отношенията между тях", коментирал Песков.

Каракачанчето Йорго е родено в личния развъдник на Бойко Борисов и бе подарено на Путин по време на посещението му на 13 ноември.

Източник: БНТ