В коментар дали е съгласен със Симеон Дянков, че кризата е свършила и ако бюджет 2011 бъде приет в този му вид ще поискат ли от ДСБ оставката на финансовия министър, ако ситуацията в страната се влоши, лидерът на партията Иван Костов отговори: "Ела зло, че без тебе по-зло". Обяснението му бе, че оставката на Дянков би могла да хвърли страната в политическа криза.

Има сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си да влезе в Шенгенското пространство заради несправяне с организираната престъпност, а отговорността ще е на ГЕРБ и на правителството, повтори Костов.

Ако пропуснем възможността да влезем в Шенген ще загубим влияние и европейски средства, категоричен бе той.

Виждаме непрекъснати "катастрофи" на прокуратурата и дознанието, съдът пуска обвиняемите, продължи съпредседателят на Синята коалиция. Според него в опита си да покаже, че не е загубил енергията си в борбата срещу престъпността и корупцията ведомството на Цветанов засилва натиска, който изглежда отчаян.

Забелязва се влошена криминогенна обстановка в страната и то в ситуация на криза, причините са много и най-вече - липса на реформи в съдебната система, каза Костов.Ще разберем дали Цветан Цветанов е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство, обобщи Костов.

Източник: БГНЕС