Дъщерното дружество на Трейс Груп Холд - ПСФ Мостинженеринг, подписа договори за изграждане на промишлена и градска инфраструктура, съобщиха от групата. Компанията от Ямбол подписа договор за „Изграждане на вътрешни пътища и пътища за достъп на фотоволтаична централа с обща мощност 4 MW, разположени на площ 84.9дка, разположени в землищата на с.Безмер Община Тунджа, област Ямбол и с. Бозаджии, област Сливен".

Възложител на проекта е ВЕНИ 97 ЕООД, а стойността на работите, които ще бъдат извършени е в размер на 208 027 лв. Договорът е подписан на 19 ноември 2010г. и срокът за изпълнение е 30 календарни дни.

На 22 ноември 2010г. ПСФ Мостинженеринг подписа договор с Община Ямбол за обект: „Изграждане на улица от ул. Хан Кубрат до ул. Ст. Караджа зад бл.17,19 и 21 на ул."Г.С. Раковски" и „Изграждане на паркинг до Районен исторически музей".

Стойността на договора е 234 000 лева и строителството ще бъде изпълнено за 40 календарни дни. Ще бъдат изпълнени следните видове строително-монтажни работи: изкоп на земни почви, изкореняване на дървета, направа на нова пътна конструкция, полагане на бетонови бордюри и тротоар от базалтови плочки, канализация Ф200, улични оттоци и асфалтови работи, а на „Изграждане на паркинг до Районен исторически музей" и улично осветление.

ПСФ Мостинженеринг представлява Трейс Груп Холд на строителния пазар в Югоизточна България. Дружеството работи в момента и по обекти от националната инфраструктура, в т. ч. и в изграждането на лот 2 на АМ Тракия.

Акциите на Трейс Груп Холд поевтиняват на БФБ-София днес с 0.63%, до 46.70 лв. за лот, при изтъргувани едва 10 книжа.