Трейс Груп Холд, с главен изпълнителен директор Цветан Цонев, отчита силно деветмесечие на годината. Нетната печалба на групата до 30 септември доближава 9 млн. лв., което е близо троен ръст на резултата на годишна база, сочат данните от последния неконсолидиран отчет на публичната компания.

Нетните приходи от продажби на дружеството скачат през разглеждания период със 73 на сто, до близо 80 млн. лв. Финансовите приходи на Трейс се повишават за година от 1.07 млн. лв., до актуалните 2.86 млн. лв. В резултат общите постъпления на групата достигат в края на септември 82.83 млн. лв., което е със 75% повече от постигнатото година по-рано.

По последна информация разходите по икономическите елементи на Трейс са 71.23 млн. лв., като растат за година с малко над 65%. Изменението при финансовите разходи през разглеждания период е от 1.16 млн. лв., на последните 1.67 млн. лв. Общо разходите на компанията към този септември са 72.9 млн. лв., при 44.25 млн. лв. година по-рано.

Да припомним, че Трейс Груп Холд се нареди в челната петица на най-големите строителни компании в България по реализирани приходи за 2009 г. С нетните си приходи от продажби на консолидирана база за миналата година от 202.35 млн. лв., от Камарата на строителите в България наредиха публичната компания на четвърто място в класацията. На девето място в листата е Пи Ес Ай - водещо дружество от групата на Трейс.

Прави впечатление още, че Холдинг Пътища не присъства в топ 20 на камарата.

Данните от публикувания неконсолидиран отчет на Трейс Груп Холд се отразиха положително в цената на акциите на дружеството, които поскъпват на БФБ-София до момента с 5.01%, до 47.99 лв. за лот, при изтъргувани 50 лота.