Коледа дойде по екстравагантен начин в Абу Даби, след като лъскав хотел показа обсипано със скъпоценни камъни коледно дърво за над 11 млн. долара.

Това е "най-скъпата коледна елха в историята", съобщи генералният мениджър на хотел Емирейтс Палас Ханс Олберц на откриването на елхата.

13-метровото дръвче, намиращо се в ротондата на хотела, е украсено със сребърни и златни гирлянди, топки и малки бели светлини. Но рекордната му цена се дължи на огърлиците, обеците и бижутата, които висят по клоните на дървото.

То има общо 181 диаманта, перли, изумруди, сапфири и други скъпоценни камъни, съобщи Халифа Хури, собственик на галерия Стайл, която осигурила бижутата. "Самото дърво струва около 10 000 долара. Но бижутата са на стойност над 11 млн. долара, струва ми се 11,4-11,5 милиона", допълни той.

"Вероятно това ще е още едно" влизане на Дубай в книгата на Гинес, заяви Олберц и допълни, че Емирейтс Палас планира да се свърже с представители на книгата за рекорди, за да ги информира за елхата, която ще остане в хотела до края на годината.

Запитан дали дървото може да обиди религиозните хора в ОАЕ, където голямото мнозинство от местното население са мюсюлмани, Олберц заяви, че не смята, че това ще се случи. "Това е много либерална страна", допълни той.

Източник: БГНЕС