Притежатели на iPhone в Азия се оплакаха, че алармите на телефоните им не работят в първия работен ден на 2011, дори след като от Apple увериха клиентите си, че вградените часовници на телефоните ще работят от понеделник.

Блогъри, потребители на Facebook и Twitter се оплакаха, че са изпуснали полетите си или са закъснели за работа, тъй като алармите на телефоните им iPhone отказали да се включват в трети пореден ден в някои от случаите.

Проблемът не е единствено с iPhone, тъй като някои притежатели на други продукти на Apple като музикалните плейъри iPod също са се оплакали от проблеми с алармите си.

От Apple засега не коментират случващото се, но компанията обяви на 2 януари, че е наясно с проблема и че алармата на телефоните iPhone ще започне да действа нормално отново на 3 януари.

Алармата на телефона iPhone не отрази мяната на астрономическото време през есента на 2010 г., като по този начин остави някои собственици на телефона да поспят с един час повече, според някои медии.

За последно Apple беше въвлечена в подобни проблеми през юли миналата година, след пускането на iPhone 4 на пазара, когато стана ясно че телефонът има проблеми с антената си. Това принуди компанията да свика пресконференция.

Apple е продала над 14 млн. телефона iPhone през последното отчетно тримесечие приключило на 25 септември.