Продавач на билети за испанската лотария не можа да повярва на очите си, след като откри в боклукчийска кофа печелившите лотарийните билети, които изхвърлил по грешка няколко часа преди това.

Когато прегледал в петък резултатите от лотарията на Организацията на слепите в Испания Инясио Гонсалес от Льодио, Страната на Баските, установил, че фиш с номер 48 104, с който той и 14-те му приятели са играли, е спечелил голямата печалба от 9 млн. евро.

От обзелата го еуфория той бързо изпаднал в другата крайност - пълно отчаяние, тъй като не успял да намери поверените му билети. Според правилата на лотарията един номер е разделен на много билети и може да бъде игран от няколко души, като евентуалната награда се поделя между тях.

Новата година започваше добре с дъжд от милиони, но не можех да открия билетите, разказал Инясио пред радио Еускади. За миг си помислил, че ако не ги намери, приятелите му ще го разпнат на кръст. Без да се замисля изхвръкнал до боклукчийския контейнер на улицата и изсипал съдържанието му направо на тротоара. Билетите били там - непокътнати.

Така Инясио и приятелите му ще си поделят печалбата, като всеки ще получи по 600 000 евро.

Източник: БНТ