2011 година ще мине под знака на Белия заек. В китайския зодиак животното е на четвърто място. Според легендата въпреки бързите си крака то четвърто откликнало на поканата на Нефритения император. Китайците обичат и почитат животното. Изображението му присъства на празнични облекла, на новогодишни картички, тъй като олицетворява любовта към красотата, дълголетието и лунната светлина, така необходима на влюбените и на странника нощем, за да намери пътя.

Според китайския календар Годината на Заека ще е по-спокойна, отколкото бе тази на Тигъра. Не се очакват големи и страшни събития. Настъпва време за спокоен живот. Годината на Заека е добра за приятелски срещи, почивка и общуване. Затова 2011 ще е много подходяща за сключване на сделки, за водене на преговори, всякакви връзки ще донесат добри плодове. В Годината на Белия заек целите трябва да се постигат с повече дипломатичност и такт.

Според китайския хороскоп годината е много благоприятна за хората на изкуството и науката. Тя ще мине под знака на семейството, тъй като животното е семейно и символ на плодовитостта. Съвместните пътувания ще укрепят взаимоотношенията в семейството, ще го заредят с положителна енергия и задълго ще оставят приятни впечатления.

Годината е много подходяща за сключване на брак, тъй като гарантира щастлив семеен живот. 2011 ще мине под знака на романтичните връзки, предаността и любовта. Децата, родени под знака на Заека, ще са надарени, щастливи, доброжелателни и независими.

2011 г. е подходяща и за купуване на домашни любимци - по възможност бели и пухкави.

Белият заек ще донесе на хората успех в търговията и финансовите дела. Китайците са на мнение, че родените под този знак, умеят не само да печелят пари, но и да ги харчат разумно. В сделките Заекът винаги постига печалба. Мнозина смятат, че Заекът е страхлив, но според китайските астролози това съвсем не е така. Той е предпазлив, но преследва докрай целите, които си е поставил.

Източник: БНР