„Началото на търговията с акциите на БФБ-София бе най-интересното събитие от вчерашния ден. Изтъргуван бе близо 1% от капитала на дружеството, което си е значително постижение за родната действителност", коментира Александър Маджиров, портфолио мениджър в ОББ Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

Маджиров добави също така, че строителната компания Трейс Груп Холд е другият печеливш от началото на годината, като новините за спечелването на нови поръчки бяха отчетени и в цената на акциите на дружеството.

„Очакванията на спекуланти за рязък спад на цените на акциите, които отчетоха ръст през декември на този етап не се потвърждават", посочи експертът. „Експортните компании продължават да бъдат атрактивни за инвеститорите и да запазват нивата от преди Нова година, като някои от тях дори ги надминаха".

Що се отнася до днешната търговия на БФБ, Александър Маджиров не очаква да се случи нещо по-различно от сесиите от началото на годината.

Индексите на капиталовия ни пазар светнаха в зелено в четвъртък - SOFIX (+0.06%, 364.58 пункта), BG 40 (+0.49%, 117.93 пункта), BG REIT (+0.14%, 43.15 пункта) и BG TR30 (+0.40%, 307.52 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 421 хил. лв. През деня се сключиха сделки с акции от 63 емисии. Повишение имаше при 29 от книжата, а при други 13 цената остана без промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!