От 22 януари до 26 януари 2011 г. премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Япония. В българската делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, депутати и бизнесмени.

В програмата на събитието са предвидени срещи на министър-председателя Бойко Борисов с: премиера на Япония г-н Наото Кан, председателя на Японската федерация на икономическите организации "Кейданрен" г-н Хиромаса Йонекура, ръководството на Японската банка за международно сътрудничество (JBIC).

Министър-председателят ще присъства на финала на януарския турнир по сумо, на който ще връчи Купата на Правителство на Република България. В програмата на премиера е предвидено още да разгледа забележителностите на град Камакура.

По време на посещението в Япония министърът на външните работи Николай Младенов ще проведе среща с колегата си Сейджи Маехара; министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков - с министъра на икономиката, търговията и индустрията Банри Кайеда; министърът на културата Вежди Рашидов - с председателя на Агенцията по култура на Япония Сейичи Кондо. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще се срещне с министъра на земеделието, горите и риболова на Япония Мичихико Кано.