Холивудската звезда Чарли Шийн е завел дело за 100 млн. долара срещу Warner Bros и създателя на сериала „Двама мъже и половина".

Четиридесет и пет годишният актьор настоява да му бъде заплатено за осем епизода и завежда дело от името на актьорите и екипа, работещ по сериала.

Неговият адвокат Марти Сингър директно се обръща към Лори в съдебните документи, заявявайки, че той е използва Шийн като изкупителна жертва според TMZ.

В съдебните документи се казва: "Чък Лори, един от най-богатите хора в телевизионния бизнес, чието състояние възлиза на стотици милиони долари, смята че е толкова богат и влиятелен, че може едностранно да реши да отнеме пари от актьорите и екипа, работещ по популярния телевизионен сериал „Двама мъже и половина", за да задоволи собственото си его и собствения си интерес и да превърне в изкупителна жертва за собственото си поведение звездата на сериала."

"Warner Brothers капитулираха пред егоистичното желание на Лори да накаже г-н Шийн и да спре работата по сериала до края на сезона и използваха мощната си PR машина, за да създадат мит, с който да оправдаят поведението си, като погрешно обвиняват г-н Шийн," се казва още в документите.