Митко Събев е легитимният изпълнителен директор на "Петрол холдинг" АД, реши вчера Апелативният съд. Митко Събев, който контролира 45.7% дял от "Петрол Холдинг", победи другия основен собственик с 47.5% дял Денис Ершов, като решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Апелативният съд отмени решението на Софийски градски съд за временното отстраняване на ръководството на компаниите от холдинга като обезпечителна мярка по иск на Денис Ершов и Александър Мелник.

С това съответно Орлин Тодоров бе възстановен като изпълнителен директор на „Петрол Холдинг" АД, Светослав Йорданов като изпълнителен директор на „Петрол" АД и Йордан Георгиев като управител на „Нафтекс Петрол"ЕООД.

Със същото определение Орлин Тодоров е възстановен като член на УС на „Петрол" АД и член на СД на „Петрол Холдинг" АД, а Светослав Йорданов като председател на УС на „Петрол" АД.

Софийският апелативен съд възстановява всички правомощия на мениджърите и обезсилва незаконната обезпечителна заповед.

След произнасянето на Софийския апелативен съд остава открит въпросът за отговорността на Денис Ершов и Александър Мелник, след чийто действия, в продължение на месец, компаниите нямаха легитимно ръководство.