Дъщерното дружество на Соларпро Холдинг - Аутомейшънпро, сключи и изпълни сделка с унгарската компания Green Solar Equipment Manufacturing Ltd. за доставката на лазерно оборудване за производство на тънкослойни фотоволтаични панели. Сделката е на стойност почти 1 млн. евро, а трите машини за лазерно скрайбиране са предназначени за китайския пазар, съобщиха от Соларпро за Profit.bg.

"Разполагаме с много квалифициран екип от специалисти, който ни позволява да заявим претенции за сериозен играч на високотехнологичния пазар на лазерно оборудване за производство на фотоволтаични панели", каза Николай Беров, член на борда на директорите на Соларпро Холдинг по повод новината.

Лазерното скрайбиране е част от технологичния процес за производство на фотоволтаични панели. Машините ще бъдат инсталирани като част от производствена линия на Green Solar Equipment Manufacturing Ltd. за техен клиент в Китай. Договорът вече е изпълнен и оборудването вече пътува. До края на седмицата Аутомейшънпро ще изпрати още една машина, от ново поколение, към лабораторията на Green Solar Equipment Manufacturing Ltd. в Унгария.

Аутомейшънпро е част от Соларпро Холдинг. Компанията е специализирана в производството на техника за лазерна обработка и разработването на автоматизационни решения с приложение в производството на соларни панели. Продуктите и решенията, които предлагат от компанията са успешно внедрени в оборудването на завода за фотоволтаични панели на Соларпро край Силистра.

Green Solar Equipment Manufacturing Ltd. е унгарска компания с китайска собственост. Компанията е специализирана в разработка на цялостни решения за фотоволтаични централи и заводи за производство на тънкослойни фотоволтаични модули.

Акциите на Соларпро Холдинг поевтиняват на борсата днес с 2.88%, до 0.505 лв. бройката.