Доставчиците на Apple са започнали производство на бели телефони iPhone след забавяне от почти 10 месеца, като има индикации, че телефоните ще бъдат на пазара до месец, предава Reuters, позовавайки се на информирани източници.

Hon Hai Precision Industry, която е част от тайванската Foxconn Technology Group, ще произвежда белия iPhone, според един от източниците, пожелали анонимност.

Фил Шилер, вицепрезидент по маркетинговата дейност на Apple, обяви в Twitter през март, че белият iPhone ще бъде по магазините до пролетта, която в Северното полукълбо приключва през май.

В САЩ белият iPhone ще се предлага от AT&T и Verizon Communications до края на април, според публикация на Bloomberg News, които цитират информира източник.

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс първо показа бялата версия на популярния смартфон, когато моделът iPhone 4 беше пуснат през юни миналата година, но производството му беше забавено поради проблем, който компанията не разкри в подробности.

Повече от 16 млн. телефона iPhone са били продадени през последното тримесечие на 2010 г., допринасяйки за повече от една трета от продажбите на Apple за периода.