До края на седмицата не очаквам изненади на БФБ и индексите ще запазят настоящите си нива, но притеснителни за мен остават ниските обеми. Това заяви за Profit.bg Нели Петрова, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс.

След разрушителното земетресение в Япония наблюдаваме спад на азиатските индекси, а сега и на щатските, след като S&P понижи своята перспектива по рейтинга на САЩ от стабилна на отрицателна (бел. ред. вчера щатските индекси отчитат ръст от 0.35 до 0.57%).

Европейските фондови пазари също не са стабилни поради опасенията за дълговата криза в Европа.

Безспорно негативните настроения на чуждите пазари, докато трае консолидацията, ще повлияят и на инвеститорите на БФБ, поради което очакванията ми са българския капиталов пазар съвсем да замръзне.

През следващата седмица ще имаме публикувани отчетите на всички публични компании, което ще позволи на инвеститорите да подходят селективно спрямо публичните компании и някои да повишат, а други да понижат борсовите си котировки.

Вчера SOFIX добави 0.04%, до 441.76 пункта, а BG40 отчете минимално понижение от 0.02% до 131.17 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!