Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън успя да се превърне в шестото по мащаби онлайн-събитие в историята на глобалната мрежа, съобщава Би Би Си. Пикът на трафика бил около 13.30 часа, когато 5.3 млн. души в минута се опитали да влязат в страницата на събитието.

Докато течеше церемонията във Facebook се появиха 268 777 съобщения на потребители във Великобритания във връзка с нея, като по време на пика са се появявали по 67 съобщения в секунда.

Най-комeнтираните теми били роклята на булката на първо място и песента на сър Елтън Джон, която смути гостите, тъй като бе изпълнена и по време на погребението на лейди Даяна.

А иначе младоженците изненадаха приятно стотиците хиляди свои поклонници, като излязоха преди приема в Бъкингамския дворец с кабриолета Austin Martin на принц Чарлз.

В 14.45 принцът се появи пред камерите на волана на шикозната синя кола на баща си, за да закара булката в новия й дом Кларънс хаус. Вместо табела с регистрационен номер автомобилът носеше надпис "JUST WED" . А върху решетката на радиатора беше закачена табела с буквата "L" (Learner - млад водач).

От Кларънс хаус двамата се отправиха за партито в Бъкингамския дворец, на което бяха поканени 300 гости.

Вечерята и танците продължиха до светло в събота.

Кралица Елизабет и нейният съпруг принц Филип не присъстваха. Те се отправиха към една от извънградските си резиденции, предоставяйки на по-младите си наследници домакинството в най-голямата бална зала на Бъкингамския дворец.

Както се очакваше Кейт Мидълтън смени две рокли в сватбения си ден и двете на дома Александър Макуин, създадени от дизайнерката Сара Бъртън. Втората също се състоеше от атлаз, болеро от ангорска вълна и пояс със скъпоценни камъни.

Скоро принц Уилям и Кейт трябва да се отправят на сватбено пътешествие. Дестинацията се пази в строга тайна, но според слуховете те са избрали за целта Йордания.