Посетете и страницата ни във Фейсбук

Mарк Закърбърг, който е на 26 години, попада в групата на млади купувачи на първо жилище. Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook обаче няма големи финансови затруднения за първата си покупка. Състоянието му се оценява на 13.5 млрд. долара, а Закърбърг наскоро е похарчил относително скромните 7 млн. долара за своето първо жилище, пише Forbes.

Възстановеният имот в Пало Алто, Калифорния е 520 кв. м. и е разположен на площ от 1 590 кв. м. Къщата разполага с пет спални, пет бани, огромна трапезария, беседка и остъклена веранда. В задния двор на имението има соленоводен басейн, спа, беседка с камина и навес за автомобили.

Имението, което се намира в квартала Crescent Park, е скрито от любопитни съседи и зяпачи със стена и цитрусови дървета. Самият Crescent Park е лускозен квартал, където осреднената цена на еднофамилните жилища е била 1.9 млн. долара през февруари, според Zillow.com.

От Facebook засега отказват да коментира покупката, но публичните архиви показват, че сделката е финализирана в средата на март. Както при повечето богати и известни купувачи на жилища, сделката е сключена през трето лице.

Младият милиардер дълго време беше почитател на наемането на относително евтини жилища. Двете му последни квартири бяха в квартала College Terrace в Пало Алто и се намираха близо до офисите на Facebook.

Закърбърг, който заема 52-ро място в класацията на милиардерите на Forbes, е платил с 1 млн. долара повече от обявената преди това продажна цена на имота от 5.85 млн. долара.

Тази сума може да изглежда голяма за много хора, но е нищо сред милиардерите. По-рано тази година Юри Милнер, милиардер и акционер във Facebook, плати 100 млн. долара за имот в района. През април стана ясни, че най-богатият украинец Ринат Ахметов, си е купил мезонет в Лондон за 221 млн. долара, което е най-голямата сума давана някога за апартамент.

Посетете и страницата ни във Фейсбук