След поредица от фалстартове собственикът на списанието Penthouse и над 20 уебсайта със съдържание за възрастни най-накрая излиза на борсата, информира CNBC.

От FriendFinder Networks твърдят, че очакват да наберат 50 млн. долара от първичното публично предлагане на 5 млн. акции (на цена от 10 долара за брой).

Tърговията с акциите на компанията започна вчера на пазара Nasdaq. Книжата поевтиняха с 21.5% в първия си ден на борсата, затваряйки на ниво от 7.85 долара за брой.

Penthouse е най-известният актив на FriendFinder Networks, но компанията притежава мрежа от над 50 уебсайта, по-голяма от част от които са за запознанства като AdultFriendFinder и LesbianPersonals. Над 70% от печалбата на компанията идва именно от тези сайтове. От FriendFinder Networks преди време бяха обявили, че мрежата от сайтове привлича по 140 млн. уникални посещения дневно.

В тази мрежа влизат и редица сайтове с порнографско съдържание, които според компанията генерират 23% от нейните нетни приходи.

От FriendFinder смятат да изплатят свои задължения с набраните средства от IPO-то. През миналата година компанията е имала 346 млн. долара нетни приходи, но отчита 43.2 млн. долара загуба.

FriendFinder първо започна да говори за IPO през 2008 г. като първоначално беше подала документи за предлагане на стойност 460 млн. долара. След срива на пазара обаче тя временно замрази плановете си.

Преди време FriendFinder се опита да закупи Playboy Enterprises за 210 млн. долара, но в крайна сметка Хю Хефнър свали компанията си от борсата.

Публичните компании в порно индустрията са рядкост, отчасти заради стриктните счетоводни правила и изисквания за отчетност. New Frontier Media е една от малкото. Европейската Private Media също е на борсата, но поради ниската цена на акциите й от Nasdaq я заплашиха с делистване на 17 юни.