Пенсионно дружество Алианц България АД е внесло в Търговския регистър нови точки за гласуване в реда на предстоящото в края на месеца Общо събрание на акционерите на Фонд имоти АДСИЦ, бивш БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ.

Промените, засягащи Устава на дружеството целят ограничаване на възможните възнаграждение за управляващите дружеството, промяна на необходимото мнозинство за гласуване на решения, отпадане на неустойката за изпълнителния директор на Фонд имоти в случай на прекратяване на договора му и други.

Предложението на Алианц във връзка с възнаграждението на обслужващото дружество е то да бъде не повече от 2% от нетните активи на компанията.

Промяната на правомощията за разпореждане на активи акционерите предлагат да се ограничат до 1/10 от активите, а не както е сега - до 1/3.

На предстоящото ОСА трябва да се гласува състава на Борда на директорите, които в момента са с изтекъл мандат. Искането на Алинац е ако Веселин Генчев бъде преизбран да отпадне клаузата за неустойка при прекратяването на договора, която може да достигне 8 млн. лв. по настоящите клаузи.

По информация на Profit.bg, предложенията за промени са породени от инициирана от големи акционери среща с ръководството на фонда.

Към момента фондовете на Алианц държат 10.62% от капитала на Фонд имоти АДСИЦ.

Последната сделка с акции на фирмата са на цена от 14 стотинки за брой.