Цените на пазара на недвижими имоти в момента или са на адекватни нива, или са много близки до тях. До този извод ще стигнем, ако калкулираме всички разходи за реализирането на даден проект и разходите за обслужване на инвестиционния кредит и към тях добавим една нормална норма на печалба от порядъка на 15% годишно, каза Асен Ягодин, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие, на форума „Шумът на парите 2011", организиран от Profit.bg.

В момента виждаме не толкова депресия на имотния пазар, а връщане към по-резонни състояния, според Ягодин.

По думите му бумът в недвижимите имоти преди кризата беше генериран, от една страна от потока от пари на външни инвеститори, от друга - от активността на банките и твърде изострената конкуренция в ипотечното кредитиране и твърде лесното предоставяне на такива заеми. Всичко това подпомогна да се създаде и трети психологически фактор у купувачите, които си мислеха, че непременно трябва да купят жилище, за да не изпуснат и последния шанс.

Шумът на парите" 2011 се реализира благодарение на: ПОК Доверие, Emporiki Bank, MetLife, KIA Motors, MKB Unionbank, БенчМарк Финанс, Енемона и Джони Уокър.

Медийни партньори на събитието са: insurance.bg, DarikFinance.com, econ.bg, infostock.bg, news.bg, money.bg, Darik Radio, imoti.net, EBF TV, сп. Мениджър, сп. Enterprise, сп. Prime Time, сп. Yachting & Lifestyle, Градът Медиа Груп.