Щатските долари за петрола на ОПЕК помагат за финансирането на терористи и на Талибаните, заяви енергийния магнат Т. Буун Пикънс, пред CNBC.

"Опитвам се да стоя настрана от терористите," казва Пикънс. "Мисля, че парите, които плащаме на ОПЕК, попадат в ръцете на Талибаните."

САЩ разполага с огромни количества природен газ, заявява Пикънс. Толкова големи, че американските компании го продават на Китай и други страни.

"Така ние изнасям нашето чисто гориво и внасяме мръсен петрол от врага," казва Пикънс. "Ще останем в историята като най-тъпия народ."

Пикънс, който е главен изпълнителен директор на BP Capital Management, се занимава от дълго време с природен газ и е поддръжник за прокарването на закони за насърчаване на проучването и добива на повече газ в САЩ.

Пикънс споделя, че е доволен от факта, че администрацията на президента Барак Обама подкрепя използването на местни ресурси за държавните транспортни средства в бъдеще.

"Трябва насока от Белия дом" за да се развие още повече добива на природен газ и да се откъснем от зависимостта си от ОПЕК, вместо да оставяме това на пазарните сили, смята Пикънс.