Делегация от китайската компания Great Wall посети изграждащия се автомобилен завод край Ловеч. Президентът на Great Wall - Ван Фън Ин, партнираща си с компанията Литекс Моторс, лично посети завода, намиращ се в ловешкото село Баховица.

„Днес видях прекрасен завод, който е построен в доста кратки срокове, с отлични качества, което показва, че Литекс Моторс са положили много сериозни усилия, за да достигнат до този етап", заяви Фън Ин.

Посещението на китайската делегация в България има две цели. Едната е свързана с участието на Great Wall и Литекс Моторс на Софийското мотор шоу, което започва утре. На него официално ще бъде представена китайската марка у нас.

Втората цел е - да се види докъде е стигнало изграждането на завода.

Другата седмица предстои да започне инсталирането на оборудването, което да приключи до 2-3 месеца, с което ще е постигната първата фаза и заводът ще може да заработи. След това ще се разработи програмата за следващата година.

„Успоредно с инсталирането на оборудването Литекс Моторс ще започне да провежда офлайн обучение, за да може когато се изгради линията, да има обучен персонал, който директно да започне да работи.

Основната част от екипа се състои от 25 души, които вече са били две месеца на обучение в Китай. Те са усвоили всичко, на което са били научени там, изтъкна Фън Ин. По думите й - Литекс Моторс са наели много добри специалисти с опит в индустрията, като консултанти, мениджъри с дългогодишен опит в Нисан, БМВ. Този опит на специалистите ще бъде предпоставка на организацията на производство на много качествени автомобили, подчерта Ван Фън Ин.

Източник: Фокус