От вчера в Кърджалийско имат нов път, Хасково пък се сдоби с нова пречиствателна станция. Обектите откри премиерът Бойко Борисов и се похвали, че вече е събрал над 2 000 ленти, които лично е прерязал.

Поредната лентичка влезе в премиерският джоб при откриването на пътя между Момчилград и Крумовград. Трасето Борисов тества сам. С джип от ескорта си.

"Този път на Тройната коалиция на Станишев и Доган им го спряха. Днес пускаме 20 км. път за над 10 млн. европейски пари, който отваря целия регион - нещо толкова чакано от обществото", обясни Борисов.

Премиерът и лидерът на ДПС така и не се засякоха в региона, въпреки че бяха там по едно и също време. Местата, на които Доган стяга редиците, се пазят в тайна, но bTV научи, че сред спирките му са най-известното теке - това на Елмалъ Баба, както и село Поточница - мястото, от където започва професионалната му кариера.

"И Доган беше из региона някъде и се криеше, защото като гледа пътищата и това, което правим, няма как да излъже българските мюсюлмани, че ще ги изселя или ще ги покръстя. Защото те виждат, че вместо да ги изселваме или покръстваме ние им строим пътища, станции, инфраструктура", заяви премиерът.

Новата пречиствателна станция за отпадни води край Хасково се оказа почти връстник на демокрацията и струва над 30 млн. лв.

"Започнат през 1993 година, до сега - 18 години, това е историята на този проект. Първо правителство, второ правителство - седмо правителство. Първите шест успяха да го докарат до 34 % изпълнение. За една година успяхме да направим останалото", каза от своя страна министър Росен Плевнелиев

"Простичко трябва да им се обяснява на тези в парламента, защото иначе те са толкова нагли, че не разбират от приказки. Еми като Европа ви е спряла парите, затова ви ги е спряла, защото крадяхте - батко, братко и кой ли не беше още", заяви Борисов.

Източник: bTV