Посетете и нашата страница във Фейсбук

Богата наследница, която прекара последните десет години от живота си в болница в Ню Йорк, остави по-голямата част своите 400 млн. долара за благотворителност и 38 млн. долара на една медицинска сестра, която се грижела за нея в болницата в последните 20 години.

Хюгет Кларк не е оставила нито едно пени на роднините си. Най-голяма част от парите ще отиде при фондация, подкрепяща изкуствата. 38 милиона долара отиват при сестра Хадаса Пери. Кларк е оставила на Пери и своята колекция от кукли и къщички за кукли, която също струва милиони, пише New York Timers.

Останалата част от парите била поделена между счетоводителя, адвоката, един лекар и кръщелницата на милионерката.

В момента властите разследват дали адвокатът и счетоводителят не са повлияли на възрастната жена при писането на странното завещание. Счетоводителят е бил съден и преди (за разпространяване на голи снимки на непълнолетни момичета).

"Виждах госпожа Кларк всеки ден. Бях не само нейна медицинска сестра, но и най-близката й приятелка," казва Пери.

Кларк, която почина на 104 г., е дъщеря на сенатор Уилям Кларк от Монтана, който някога е бил вторият най-богат човек в САЩ. Тя нямала деца и изрично написала в завещанието си, че не иска никаква част от парите й да отиват при роднини.

Още странни завещания в линка по-долу:

Посетете и нашата страница във Фейсбук