Societe Generale Експресбанк бе обявена за Банка на годината за 2010 г. от Асоциацията „Банка на годината", съобщи репортер на Profit.bg

„Банка на клиента" с близо 12 000 гласа е Уникредит Булбанк, като общо гласували в тази категория са 45 820 души, отчитат от асоциацията.

Призът „Банка на клиента" се определя чрез гласуване на сайта на „Асоциация Банка на годината" и на сайтовете на медийните партньори. Profit.bg е медиен партньор на събитието.

За най-добър чужд банков клон, опериращ на територията на страната, бе определен Ситибанк България.

Призът „Динамика на развитие" отива при Корпоративна търговска банка, а Банка ДСК бе отличена за ефективност.

Призът в категория пазарен дял бе даден на Първа инвестиционна банка.

Тази година асоциацията учреди нова категория на базата на проучвания на принципа „Таен клиент", като първата награда спечели Райфайзенбанк България.

„Асоциация Банка на годината" направи мащабно проучване на качеството на работата във фронт офисите на банките по маркетинговата система Таен клиент. Проучени бяха 520 клона на банки в страната, а такова изследване се прави за първи път в България.

Наградите са учредени през 1992 година и за своята четиринадесет годишна история критериите са се променяли и усъвършенствали заедно с развитието на банковата система в България. Голямата награда е печелена през годините от Банка за земеделски кредит, Българска Пощенска банка, Булбанк, Първа Инвестиционна банка, Райфайзенбанк България, Банка ДСК, Обединена българска банка, УниКредит Булбанк.

Посетете и нашата Фейсбук страница