Има различни причини, поради които хората не харесват професиите си - те варират от ниско заплащане, до лошо работно време и т.н.

CareerBliss класира професиите, от които практикуващите са най-недоволни. Сред факторите за подреждането са шефът, колегите, атмосферата на работно място и др.

CareerBliss обаче откри, че има две причини, които най-често се цитират от хората и това са липса на развитие и бюро близо до тоалетната.

Ето и най-често мразените професии:

8. Техническа поддръжка (компютри)

Това са хората, на които се обаждате, когато имате проблем с компютъра. Тяхната работа е да дават съвети по телефона и ако не се оправи проблемът, да отидат на място. Често отиват и се оказва, че клиентът просто не е включил принтера, примерно.

Често пътуват по адреси, работното време може да е плаващо и да включва работа вечер и през уикенда.

7. Юридически сътрудник в съда

Те асистират на съдиите. Мнозина видни юристи са започнали кариерата си така. Добра позиция със сигурност ще стои добре в CV-то, но работата е ужасно много.

6. Техник електронни системи

Те работят във всеки сектор и могат да са ангажирани както от телекомуникационна компания, така и от верига ресторанти, армията и др. Служителите трябва да са способни да разплитат сложни технически проблеми под напрежение.

5. Технически специалист

Техническият специалист ръководи анализа, дизайна, построяването, тестването и инсталацията на проекти по средни и малки инфраструктури. Тоест, когато една компания реши да развива някакъв проект, тя първо се свързва с тези специалисти, за да кажат дали той изобщо може да стане или не.

4. Senior Web Developer

Те създават, поддържат и развиват приложения за интернет. Могат да работят във всеки вид компания, тъй както почти всички бизнеси днес са свързани с интернет.

3. Продуктов мениджър

Хората на тази длъжност се оплакват предимно от липса на възможности за развитие, от това, че е скучна и че има прекалено много бумащина.

2. Директор маркетинг и продажби

Те планират и ръководят всякакви програми с цел промотиране на компанията.

1. IT директор

Първото място на IT директора е учудващо - заплатите са добри, а от неговата работи зависи горе-долу толкова, колкото и от шефа на компанията.

Оказва се обаче, че те са по-недоволни от работата си дори от учителите, медицинските сестри и пиколото в хотела.

Още любопитни новини