Американката Джоан Р. Гитнър е може би най-голямата късметлийка в света - тя е печелила от лотарията 4 пъти - точна така, 4 пъти и то не някакви малки суми, а милиони!

Първата й печалба е от 5.4 милиона долара. Десет години по-късно тя печели 2 милиона долара, три години по-късно печели 3 милиона долара. Последната й печалба е от 2006 година - 10 милиона долара.

От Форбс изчисляват вероятността това да се случи на 1 на 18 септилиона.

Колко е един септилион? Във Вселената има само 1 септилион звезди, а на цялата Земя има само 1 септилион песъчинки.

Много хора я наричат най-голямата късметлийка на света, но това не е точно така, според мнозина.

"Когато нещо такова се случи в казино, първо ги арестуват, а после задават въпроси, казва професор в Института за изследване на хазарта в Невада.

Гинтър е печелила всичките 4 лотарии в Тексас - първата със стандартен фиш с 6 полета през 1993 г. В следващото десетилетие тя печели с две скреч карти - и двете купени в един и същ магазин в Бишоп, Тексас.

Тя е бивш университетски преподавател по математика.

Според Harpar's Гинтнър е намерила начин да изчисли алгоритъма, по който се разбъркват печелившите талони. Те се разбъркват по някакъв начин, за да не попаднат всички на едно място. Магазинът, от който тя е купувала билетите също би трябвало да й е съдействал, за да е сигурна тя, че никой друг няма да купи билета. Това, разбира се, няма как да се докаже. Жителите на Бишоп, Текас, вярват, че Господ е помогнал на съгражданката им.

Междувременно, магазинът, от който тя си е купувала билетите е затворил, а късметлийката, която днес е на 63 години, се е преселила да живее в Лас Вегас.