Вижте някои от най-невероятните истории с пияни шофьори в света:

Тийнейджърът, който бе арестуван за шофиране в пияно състояние, който се обадил на майка си, за да дойде да го вземе, тя също била арестувана за шофиране в пияно състояние, обадила се на бащата, който... да и той бил арестуван за същото

Сагата в Саут Кантербъри, Нова Зеландия, започнала в 12.15 след полунощ, когато 15-годишно момче е спряно от полицията. Дрегерът отчел недопустима висока стойност на алкохол в кръвта и младежът бил заведен в ареста. Полицаите се обадили на майка му, която в 2.14 дошла с кола да си го вземе, но се оказало, че също е пияна. И това не било всичко - те се обадили на бащата, който в 3 часа на същата сутрин също бил пиян и шофирал.

Жената, която сама се обади в полицията, за да съобщи че шофира пияна

49-годишната Мери Стрей от Уисконсин стана с известна с това, че се обади в полицията, за да съобщи за пиян шофьор, който се движи по пътя от Нейсвил към Грантън. Фрапиращото в случая е, че пияният шофьор е тя.

Стрей се обадила на 911 и казала, че пияна шофьорка кара по пътя. Операторката я попитала „Вие зад нея ли сте?", а тя отворила „Не, аз съм нея."

Полицията я спряла, а Стрей фъфлела и не могла да изпълни теста „везна". Кръвната проба показала два пъти повече алкохол от допустимата норма.

Двойката, която накара 13-годишния си син да шофира, защото и двамата били пияни

32-годишната Хедър Чулос бе подведена под отговорност след като тя и приятелят й 29-годишният Доналд Хюз накарали 13-годишния й син да шофира колата им, тъй като двамата били изпили бутилка вино на вечеря.

Те не искали да рискуват, защото и двамата са били арестувани за това преди и решили за „по-сигурно" да накарат детето да шофира Land Rover-а им.

Момчето не знаело как се кара кола, а двамата родители не му помагали много, защото били заети да се натискат на задната седалка. Момчето объркало пътя, изплашило се и в крайна сметка спряло колата на средата на булевард. Там ги намерила полицията.

Китайците, които бутаха кола 5 км, защото нито един от тях не бил в състояние да шофира

Китайците са изобретателни и не се спират пред нищо. Когато след офис парти се оказало, че никой не е в състояние да шофира, 10 служители бутали колата с пияния им шеф вътре в продължения на почти 5 км. До дома му.

Същата година наказанията за шофиране след употреба на алкохол в Китай станали много сурови, така че никой не искал да кара. Шефът на групата пък не искал да оставя колата си в центъра, така че било взето решение колата да се бута до дома му.

Групата била много живописна и привличала вниманието, в продължение на 45 минути, колкото им отнела отсечката от 3 мили (4.8 км).

Полицаите, които били извикани на място, казали, че щом двигателят на Volskwagen-а не работи, няма нарушение и не арестували никой.

Пияният шофьор, който си допил, докато чакал полицаите

47-годишният Пол Снедън преобърнал колата си, след употреба на алкохол. Той се отървал невредим и докато чакал полицията, си отворил още една бира.

Той получил глоба от 1100 долара и му била отнета книжката за 10 месеца.

Мъжът, който се яви пиян на изпит за шофьорска книжка

Румънец на име Флорин И. бил хванат да шофира след употреба на алкохол и му била отнета книжката за 2 години.

След изричането на наказанието той трябвало отново да се яви на шофьорски изпит.

Още на изпита по теория обаче 42-годишният мъж загубил шансовете си, след като се появил пиян.

Четете Profit.bg и във Facebook