С определение от 30 август 2011 г. Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молба за допускане на обезпечение на бъдещ иск срещу Булгартабак-Холдинг от Руската федерация, информираха официално от съда.

Искането се изразява в налагане на запор върху 49% от акциите на посоченото дружество и спиране на приватизационната процедура по отношение на него.

Искането е основано без разглеждане като процесуално недопустимо поради липса на доказателства за представителната власт на молителя. Определението на Софийски градски съд не е окончателно и подлежи на обжалване по реда предвиден в ГПК.

За предвидената процедура по запор на 49% от капитала на държавното цигарено дружество вчера намекна бившият вицепремиер в кабинета на Симеон Сакскобургготски Лидя Шулева.

От Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се въздържаха от официален коментар по развоя на събитията около приватизацията на Булгартабак-Холдинг, както и по въпроса дали може да се стигне до блокиране на продажбата на държавния холдинг. От АПСК ни увериха обаче, че работата по приватизацията продължава на този етап.