Шефът на компанията за детски играчки Toys R Us Пол Хоупс е разследван за присвояване на 3.7 млн. паунда от компанията.

По-голямата сума от тези пари той е дал на проститутка. Когато тази сума се раздели на периода, в който са се познавали, излиза, че тя е получавала по 20 000 паунда на седмица.

Казусът е следният: могат ли да се конфискуват тези пари? Ако жената си ги изработила, Хоупс ще трябва да ги възстанови сам, но ако съдът счете, че тя не ги е изработила, то тогава те могат да бъдат конфискувани, пише Telegraph.

Съдия Стивън Джон попита жената в съда „Как бихте оправдали такава цена за секс услуги?" На това проститутката Доун Дънбар отговаря „Аз не съм определяла сума. Господин Хоупс ми даваше каквото прецени."

Прокурорите искат да се изземат и 3 автомобила: Lexus RS400h 4x4, който кара проститутката, Toyota Landcruiser, която тя купила за съпруга си и Lexus GS300, която тя купила за баща си.

Дамата купила и няколко имота във Великобритания, имала и 400 000 паунда в сметка.

Съдът вече е конфискувал Bentley Continental на стойност 132 000 паунда, което Хопус купил на жената, след като тя го размекнала с фразата „Всяко момиче иска да има Bentley."

До този момент тя е похарчила 750 000 паунда за къщи, коли и ваканции. Тя е получила общо около 1.750 млн. паунда, което е над 10 повече от обичайното, което е щяла да заработи като проститутка.

Бизнесменът издържал още 4 проститутки. По ирония на съдбата той не е купил нищо за себе си, или за съпругата си с откраднатите 3.7 милиона!

Неговата съпруга го напусна след скандала и получи къщата им.

Проститутката заяви, че когато се запознала с Хоупс, била разделена със съпруга си и живеела сама с двете им деца. Тя работила в книгопечатница, но 10 000 паунда на година не й стигали и за това се обърнала към по-деликатната професия.

Хоупс бил още сред първите й клиенти през 2005 година. В началото той й плащал обичайната тарифа от 500 паунда. По-късно той настоял тя да напусне агенцията й да се среща само с него за 1 000 паунда на седмица. След това започнал да й дава още и още пари, и да й прави подаръци.

Двамата си живеели доста добре, а от компанията на Хоупс и не подозирали за кражбите му. Всичко било разкрито по необичаен начин. Съседка на Дънбар започнала да обръща внимание на богатството й и се обадила в полицията, за да съобщи за необичайното и високо финансово положение при липса на работа.

Дънбар обаче не се дава и твърди, че не знаела, че Хоупс краде пари, а мислела, че е много богат и й дава пари, които печели от акции.

Съпругът на проститутката също е заплашен от съд, защото в страната е незаконно да се облагодетелстваш от проституция. Той твърди, че не знаел от къде жена му има пари и никога не я е питал с какви пари му е подарила Bentley за 30 000 паунда. Делото се точи от 2009 г.

Учудващо е и че въпросната професионалистка не е някоя дългокрака манекенка, а най-обикновено изглеждаща 39-годишна жена:

Тази жена получава 20 000 паунда на седмица за секс

Този мъж открадна 3.7 млн. паунда, за да плаща 20 000 на седмица за секс

Още любопитни новини във Facebook